Douglas Ekermark

Jag är tränare och delägare av Trainics AB. Med +9 års erfarenhet av Calisthenics, utbildad personlig tränare  samt  tävlat internationellt har jag en gedigen erfarenhet av Calisthenics träning.

Min träningsfilosofi

Min träningsfilosofi grundar sig i att jag tror kroppen är menad att röra sig på ett sätt där du använder din egen kropp som motvikt i din träning, för att stärka kroppen. Den här metoden av träning, kallad ”Calisthenics” eller kroppsviktsträning har som syfte att utveckla din optimala fysik. Meningen är att obehindrat kunna hantera sin egen kropp.

Jag hittade träningsformen Calisthenics ca 2012, tack vare mina vänner på Barstarzz. Jag började följa deras rutiner på YouTube och det dröjde inte länge innan jag var helt fast för träningsformen. Så småningom lärde jag känna grundaren av Barstarzz, Ed Checo, och blev strax därefter en officiell medlem av teamet. Därefter har jag utvecklat Barstarzz rörelsen i Sverige för att efter ett par år gå vidare och träna utan att tillhöra ett specifikt team.

Genom åren har jag utbildat mig till lic. personlig tränare (EQF Level 4) och lic. kostrådgivare och tränat personer i Stockholm och online världen över. Mina klienter har varit allt ifrån nybörjare till mer erfarna atleter som har ett intresse av träningsformen och vill lära sig rörelser som handstående, muscle-ups eller bara bli starkare.. Det som varit genomgående är att alla vill utforska sin kropp, träna på ett roligare vis och lära sig nya saker. Jag är även utbildad inom området Sport Management med fokus på bland annat företagsekonomi och marknadsföring. En treårig utbildning med examen med ”Bachelor in Business Administration” vid Högskolan Dalarna.

I min egen träning har jag spenderat mycket tid att jobba på mobilitet, styrkeutveckling och att förebygga skador. Själv har jag råkat ut för några skador men undvikt många större skador tack vare att ligga steget före. En viktig ritual innan varje träningspass är en lång uppvärmning som jag tror är otroligt viktigt. Att träna hårt är toppen, men att träna säkert är ännu viktigare och det har jag alltid med mig under mina PT-timmar, online träningsprogram eller vart jag än lär ut träning.

På tävlingssidan har jag varit runt om världen och tävlat i bland annat länder som USA, Tyskland, Finland, Riga, Danmark och Kina och arrangerat det Svenska Mästerskapet i Street Workout i 3 år samtidigt som jag tävlat. Jag har tagit placeringar som 2:a plats samt 3:e plats i Sverige samt topp-placeringar på internationella tävlingar med mycket hög konkurrens. Utöver tävlingar har jag även medverkat i TV4 Råtalang, TV4 Talang, World’s Got Talent med mera.

I dagsläget arbetar jag, tillsammans med Sabina Zwedberg, heltid med vårt företag Trainics AB där vi erbjuder personlig träning samt gruppklasser för personer som vill utvecklas inom Calisthenics. Vi öppnar i September Stockholms första Calisthenics studio.