Lär känna Douglas

Lär känna Douglas

Huvudtränare & Co-Founder av Trainics 

Jag är huvudcoach och grundare av Trainics. Med +6 års erfarenhet av Calisthenics, utbildad personlig tränare och tävlat internationellt har jag fått en gedigen erfarenhet av kroppsviktsträning.

Min träningsfilosofi grundar sig i att jag tror kroppen är menad att röra sig på ett sätt där du använder din egen kropp som motvikt i din träning, för att stärka kroppen. Den här metoden, kallad Calisthenics eller kroppsviktsträning utvecklar således din optimala fysik.

Jag hittade Calisthenics för ca sex år sedan, tack vare Barstarzz. Jag började följa deras rutiner på YouTube och det dröjde inte länge innan jag var helt fast. Så småningom lärde jag känna grundaren av Barstarzz, Ed Checo, och blev en officiell medlem av teamet. 

Genom åren har jag utbildat mig till personlig tränare (EQF Level 4) och kostrådgivare och coachat personer i Stockholm och online, vilket har givit otroligt bra resultat. Mina klienter har varit allt ifrån nybörjare till mer erfarna atleter. Det som varit genomgående är att alla vill utforska sin kropp, träna på ett roligare vis och lära sig nya saker. Jag är även utbildad inom Sport Management med fokus på företagsekonomi och marknadsföring. En treårig utbildning med examen som “Bachelor in Business Administration”.

I min egen träning har jag spenderat mycket tid att jobba på prehab och att förebygga skador. Själv har jag råkat ut för några skador pga dumma val i min freestyle men undvikt många större skador tack vare att ligga steget före. En viktig ritual innan varje träning är en ca 25-30 minuter lång uppvärmning.

Jag skadade mina knän ganska rejält i TV4 Talang, på gränsen till att dra av PCL (Posterior Crusiate Ligament) och var tvungen att genomgå rehab i sex månader efter dess. Det lärde mig mycket om rehab och tänket har jag kvar i min träning och även när jag coachar andra.

På tävlingssidan har jag varit runt om världen och tävlat i bland annat i USA, Tyskland, Finland, Riga, Danmark och Kina och arrangerat det Svenska Mästerskapet i Street Workout i 3 år.

I dagsläget arbetar jag, tillsammans med Sabina, heltid med Trainics AB och coachar personer från hela världen genom PT Online och tar även emot kunder i Stockholm för Personlig Träning.

Träna hårt, men säkert.
/ Douglas

Läs mer om hur jag kan hjälpa dig